Over mij

Mijn foto
Onderwijzeres in de Don Boscoschool te Waregem, vierde leerjaar. Vanuit mijn muzikaliteit vertoon ik een grote interesse naar de muzische mens. Ik geloof in de magische kracht dat muzische vorming in zich heeft. Eerst de geest moet worden geïnspireerd om het te kunnen uitdragen.

zaterdag 4 juli 2015

Augustus... vakantie in de Provence... en o.a. bezoek van de stad Arles.
Daar bevindt zich het caféterras
waar de schilder Vincent Van Gogh
vele malen doorbracht en ook schilderde.
Dat bewuste café wordt ook één van mijn verpozingen tijdens de vele uitstappen.
 
 
Caféterras bij nacht, ook bekend als Terrasse du café le soir, Place du forum, Arles, is een schilderij van de Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh dat hij in september 1888 in de Franse stad Arles maakte.
Van Gogh gebruikte olieverf op doek. Het schilderij is 81 bij 65,5 cm en bevindt zich in het Kröller-Müller Museum in Otterlo.
Vincent Van Gogh bracht zijn nieuwe impressies over het zuiden van Frankrijk naar voren op het schilderij van een café in Arles, dat nu Café van Gogh heet. De stijl van het schilderij is typisch Van Gogh met warme kleuren en perspectief.
Nadat hij het had geschilderd, schreef Van Gogh enthousiast in een brief aan zijn zus:
„Ik ben bezig met een nieuw schilderij van een café bij nacht. Op het terras zijn kleine personen van drinkende mensen. Een grote gele lantaarn verlicht het terras, de straat heeft paarse tinten. De gevels van de huizen en een blauwe lucht met sterren en met een groene boom. Het is een nachtschilderij geworden zonder zwart maar met blauw en paars en groen en felle groene tinten en citroengeel. Ik vind het heerlijk om dit gelijk op de plaats te schilderen. Normaal maak ik eerst een tekening of schets maar nu wilde ik het meteen schilderen.”
Dit is het eerste werk waarin hij een sterrenhemel als achtergrond schilderde. Hij deed dit ook in Sterrennacht boven de Rhône, geschilderd in dezelfde maand als het beter bekende schilderij De sterrennacht een jaar later. Ook in een Portret van Eugene Boch schilderde Vincent Van Gogh een sterrenhemel als achtergrond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten