Over mij

Mijn foto
Onderwijzeres in de Don Boscoschool te Waregem, vierde leerjaar. Vanuit mijn muzikaliteit vertoon ik een grote interesse naar de muzische mens. Ik geloof in de magische kracht dat muzische vorming in zich heeft. Eerst de geest moet worden geïnspireerd om het te kunnen uitdragen.

maandag 28 oktober 2013

THE OLD WOMAN met Willem Dafoe en Mikhail baryschnikov: 2 wereldsterren in ons land! Regie en Scenografie: Robert Wilson 
Dit weekend kon ik, uitzonderlijk, nog kaarten bekomen
om de exclusieve theatervoorstelling bij te wonen van THE OLD WOMAN.
 
Willem Dafoe is niet voor niets een bekend filmacteur:
 
De laatste keer in Robert Wilson's stuk met Marina Abramovic fantastisch spel.
Een héél knappe regie!
 
The Old Woman is van een meticuleuse(uiterst nauwgezet) absurditeit,
origineel en door mij bijzonder gesmaakt.
Het is toptheater en zeker de klepper van het seizoen. Ongetwijfeld!

 (Wie nog deze voorstelling vanavond of morgen wil zien kan enkel nog via een wachtlijst... Succes!)
 
 


Na het overweldigend succes van Robert Wilsons 'The Life and Death of Marina Abramovic' in juni 2012 komt deze Amerikaanse theatermaker met wereldfaam terug naar deSingel. U herkent zijn unieke stijl aan een aaneenschakeling van gestileerde, poëtische beelden, opgebouwd uit droom-figuren, uiterst precieze bewegingen en duizend-en-een lichtschakeringen. In zijn theater van de verbeelding krijgt naturalisme noch psychologisering een plaats. Met vertraagde, kunstige bewegingen en poses vertolken zijn acteurs vaak groteske personages, vol komische effecten en humoristische knipoogjes.

Samen met danser en performer Mikhail Baryshnikov en theater- en filmacteur Willem Dafoe laat Robert Wilson zich deze keer inspireren door het kortverhaal 'The Old Woman' van Daniil Charms. Geboren in Sint-Petersburg in 1905, kwam deze Russische avant-gardeschrijver vanaf het midden van de jaren twintig in het vizier van Stalins terreurbewind. Hij werd opgepakt en opgesloten. Veel van zijn schrijfsels bestaan slechts uit flarden. In zijn verhaalstijl resoneren Kafka, Beckett en Ionesco. 'De Oude Vrouw', Charms' meest bekende tekst, vertelt over een schrijver die geen vrede vindt met zichzelf. Deze briljante, obscure en sluiks politieke novelle schreef hij in 1939, niet lang voor hij in de goelag van de honger omkwam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten