Over mij

Mijn foto
Onderwijzeres in de Don Boscoschool te Waregem, vierde leerjaar. Vanuit mijn muzikaliteit vertoon ik een grote interesse naar de muzische mens. Ik geloof in de magische kracht dat muzische vorming in zich heeft. Eerst de geest moet worden geïnspireerd om het te kunnen uitdragen.

zondag 17 oktober 2010

Muzisch werken rond kunstenaars.

Art on Snakes gebaseerd op de tentoonstelling van 32 koeien 'Art on cows' in het jaar 2003.
De runderen werden op definitief geveild in het Vaudeville theater in Brussel.Enkele resultaten:

Victor Vasarely was iemand met een aparte manier van schilderen. Zijn werk onderscheidde zich in die tijd duidelijk van de toen hedendaagse kunst. Hij maakte geometrische en abstracte schilderijen. Hij wilde graag dat zijn werk voor iedereen toegankelijk was.
Victor Vasarely is geboren in de plaats Pécs, te Hongarije, in 1906. In 1925 begon hij aan een studie medicijnen op de universiteit van budapest, waar hij naar 2 jaar mee stopte.
In 1929 ging hij naar Muhëly, welke meer bekend stond als de school "Bauhous van Budapest". De Manier waarop daar les werd gegeven is aanzienlijk te herkennen in zijn werk. In deze periode begon hij met de abstracte kunst.
In deze tijd begon hij aan de bekende "study blue" en "study green"
Onder invloed van de politieke situatie in Hongarije vertrok hij naar Parijs in 1930. Hier ging hij werken als Grafisch ontwerper. Tussen 1929 en 1935 maakte hij o.a bekende werken zoals: zebras, the chess-board, and the girl - flower.Nadat leerlingen enkele kunstwerken hadden beschouwd, kropen ze zelf in de huid van de kunstenaar:

Paul Klee wordt geboren op 18 december 1879. Zijn vader is docent viool, zang, orgel en piano. Als kind speelt Klee graag met poppen en dikwijls vraagt hij zijn ouders om hem een sprookje te vertellen. Hij maakte voor zijn zoontje Felix een poppenkast en acht handpoppen, die zullen uitbreiden tot vijftig. Wij, vijfde leerjaar, maken onze eigen 'theaterpop'... Klee wordt gezien als een van de origineelste kunstenaars van de 20e eeuw. Zijn vele werken zijn vindingrijk en creatief. Hij experimenteerde met de mogelijkheden van lijnen, vlakken en kleuren. Een reis naar Tunesië in 1914 zorgde ervoor dat zijn gevoel voor kleur veranderde.Enkele theaterpoppen, een stokpop met naald en draad. 
De kinderen tonen met fierheid hun creaties:

1 opmerking:

  1. Dit vind ik zeer inspirerend.
    Het is zeer interessant dat je vertrekt vanuit een kant van de kunstenaar die zeker niet iedereen kent maar waardoor je hem wel beter gaat begrijpen.

    BeantwoordenVerwijderen