Over mij

Mijn foto
Onderwijzeres in de Don Boscoschool te Waregem, vierde leerjaar. Vanuit mijn muzikaliteit vertoon ik een grote interesse naar de muzische mens. Ik geloof in de magische kracht dat muzische vorming in zich heeft. Eerst de geest moet worden geïnspireerd om het te kunnen uitdragen.

zaterdag 7 maart 2015

En Avant Marche in samenwerking KMV De Leiezonen Desselgem

In april treden we met de fanfare op in de productie 'En avant, marche!',
een samenwerking tussen regisseurs Alain Platel (Les Ballets C de la B)
en Frank Van Laecke en componist Steven Prengels.
Diverse voorstellingen in verscheidene theaterzalen in België,
waaronder het NTG, de Vlaamse Opera (Antwerpen),
de Stadsschouwburg van Brugge en Kortrijk.
Wie me aan het werk wil zien neemt best een kijkje
op de officiële website van NTGent.
Voor reservaties en tickets:
 
 
Regisseurs Frank Van Laecke en Alain Platel en componist Steven Prengels inspireren zich op de traditie van muziekverenigingen die al decennia lang deel uitmaken van het sociale en culturele leven. Vier acteurs en zeven muzikanten krijgen op scène telkens het gezelschap van een plaatselijke harmonie of fanfare.
Al decennia maken muziekverenigingen – fanfares, harmonies, blaaskorpsen – deel uit van het sociale, culturele en maatschappelijke leven. Het is deze traditie die regisseursduo Alain Platel een Frank Van Laecke inspireerde voor En avant, marche! Van Laecke en Platel benaderen het fenomeen van de muziekvereniging als een 'minimaatschappij' op zich: een collectief van zeer uiteenlopende individuen dat probeert om zo goed als mogelijk één en dezelfde marsrichting aan te houden, soms met vallen en opstaan.
De muzikale leiding is in handen van componist Steven Prengels. Voor En avant, marche! beperkte hij zich niet tot het marsrepertoire, maar vertrok ook vanuit het gekende klassieke repertoire uit de negentiende en vroege twintigste eeuw: van Giuseppe Verdi en Richard Strauss tot de Brabançonne. Deze muziek heeft hij bewerkt, soms voor koperblazers en slagwerk, soms voor louter samenzang.
De vier acteurs en zeven muzikanten krijgen op scène telkens het gezelschap van een plaatselijke harmonie of fanfare, van de plek waar de voorstelling speelt. De acteurs musiceren mee, de muzikanten acteren mee.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten